Praktisk information

Søn. d. 18. marts 2018 , kl. 15.
Sct. Johannes Kirke, Gl. Landevej 152 A
100 kr

The Crucifixion - John Stainer

Midtjysk Korsamarbejde (Gesta Danorum, Holstebro, Herning Korforening, Viborg Kammerkor) opfører John Stainers The Crucifixion Pris: 100,- Tenor: Anders Christensen Bas: Thomas Larsen Späth Orgel: Ingegerd Boegh Dirigent: Jesper Fjord.

The Crucifixion er et oratorium komponeret af John Stainer i 1887. Med tekst af W. J. Sparrow Simpson har Stainer skrevet et værk for tenor- og bassolist, blandet kor og orgel, der omhandler Jesus' sidste dage op til hans korsfæstelse. Stainer havde til hensigt at stykket skulle være en del af standardrepertoiret i de fleste sognekirker. Derfor omfatter værket også fem salmer som menigheden skal synge med på.

Selvom komponisten Ernest Walker skrev følgende om værket i 1924, at "Musikere i dag ikke har brug for The Crucifixion" og Stainer selv karakteriserede sit arbejde som "affald", fortsætter værket med at blive opført i dag.

The Crucifixion er det første store værk, som Midtjysk Korsamarbejde opfører. korsamarbejdets koncept er at ville opføre større korværker med jævne mellemrum til glæde for det midtjyske koncertpublikum

[53]
[53]
[8192]
[8192]
[53]
[53]
[53]
[53]